Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA`s) komen veel voor. U kunt een soa krijgen zonder dat u klachten heeft. Maar het kan grote gevolgen voor uw gezondheid hebben als u niet op tijd wordt behandeld. Kijk voor meer informatie op https://www.thuisarts.nl/soa

Hoe werkt een SOA test bij ons in de praktijk? 

Als u denkt een SOA te hebben opgelopen kunt u bij ons meestal dezelfde dag nog terecht voor een passend advies. Op basis van deze ingevulde Vragenlijst SOA en overleg met de huisarts, kunnen wij een advies geven over welke SOA testen afgenomen moeten worden. Dit is afhankelijk van het risico dat je gelopen hebt, hoe en met wie je onbeschermd seksueel contact hebt gehad (met een vrouw, een man of beiden). De kosten van de testen gaan wel van het eigen risico af. U kunt lijst invullen en afgeven of via een e-consult versturen.

Wilt u eerst anoniem een advies kijk dan op https://soatest.advies.chat/

SOA-testen op Gonorroe en Chlamydia worden gedaan na insturen van een zelfafnametest op urine of vaginaal slijm. Deze test krijgt u mee na een bezoek aan de praktijk.  De SOA-testen voor Syfilis, HIV en Hepatitis worden uitgevoerd via een bloedonderzoek.

Handige websites

Op de pagina's hieronder kunt u verschillende handige informatie vinden. klikt u gerust verder.